Bu özellik Atlas kurslarınıza, ünitelerinize ve derslerinize Google Takviminizden erişmenizi ve bunları görüntülemenizi sağlar.
- Her ders , "Takvimlerim" bölümünde bir takvim olarak görünecektir.
- Her bir ünite, takvim görünümünüzde tüm gün süren bir etkinlik olarak görünecektir.
- Her ders, takvim görünümünüzde 1 saatlik bir etkinlik olarak görünecektir (varsayılan olarak yerel saatinizle 08:00 - 09:00 arasıdır).
Google Takvim Entegrasyonu videosu
Google Senkronizasyonunu My Atlas > My Courses > bir ders seçerek başlatabilirsiniz:
- Yıllara Göre Birim Takvimi sayfasında, İşlemler menüsüne tıklayın.
- Google Takvimini Yönet seçeneğini seçin.
Veya Google Senkronizasyonunu Ayarlarım sayfasından başlatın:
- Atlas sağ üst köşesindeki isminize tıklayın.
- Ayarlarım'ı seçin.
- Google Takvimini Yönet düğmesine tıklayın.
Google Hesabı Ekle
Ayarlarım > Google Takvimi Yönet veya Kurslarım > İşlemler düğmesi > Google Takvimi Yönet yoluyla:
- "Google Hesaplarım" panelinde "Google Hesabı Ekle" düğmesine tıklayın.
- Google hesabınızı eklemek için talimatları izleyin.
- Eklendikten sonra, sağdaki panelde size atanmış dersler listelenecektir.
Birden fazla Google hesabı ekleyebilirsiniz.
Dersleri Google Takvim ile Senkronize Et
Ayarlarım > Google Takvimi Yönet veya Kurslarım > İşlemler düğmesi > Google Takvimi Yönet yoluyla:
- Kurslarınızla senkronize etmek istediğiniz Google hesabını "Google Hesaplarım" panelinden seçin.
- "Müfredat Geliştirici" ve/veya "Öğretmen" olarak size atanmış tüm dersler , Senkronize Edilecek Ders Listesi panelinde listelenir.
- İstediğiniz dersin birimlerini Google Takviminize eklemek için ilgili dersin yanındaki " Birimleri Dışa Aktar " kutusunu işaretleyin. Veya tüm derslerinizin birimlerini eklemek için başlıkta yer alan onay kutusunu tıklayın.
- Derslerinizi Google Takviminize eklemek için (yalnızca düzenleyebileceğiniz dersler) istediğiniz dersin yanındaki " Dersleri Dışa Aktar " kutusunu işaretleyin. Veya derslerinizi tüm derslerinize eklemek için başlıkta yer alan onay kutusunu tıklayın.
- Derslerinizin varsayılan başlangıç saatini (yerel saatinize göre sabah 8:00) değiştirmek için başlıkta bulunan " Ders Saatini Düzenle " onay kutusunu işaretleyin.
- Bağlantıyı kurmak için Google Takvim ile Senkronize Et düğmesine tıklayın.
Google Takvim'de Kursları, Üniteleri ve Dersleri Yönetin
Google Takviminizde :
- Her ders , "Takvimlerim" bölümünde bir takvim olarak görünecektir.
- Her bir ünite, takvim görünümünüzde tüm gün süren bir etkinlik olarak görünecektir.
- Her ders, takvim görünümünüzde 1 saatlik bir etkinlik olarak görünecektir. (Varsayılan olarak yerel saatinizle 08:00 - 09:00 arasıdır).
Ayrıntıları görüntülemek için üniteye veya derse tıklayın. Ayrıntılardaki bağlantılar sizi Atlas yönlendirecektir.
Google Takviminizle bağlantı tek yönlüdür. Yani, Google Takviminizdeki bir ders/ünite/ders başlığında veya tarihinde yapılan değişiklikler Atlas aktarılamaz. Bir ders/ünite/dersin adını değiştirmek veya tarihini güncellemek için Atlas bağlantısına tıklayın ve değişiklikleri Atlas yapın. Atlas değişiklikler Google Takviminize anında yansır.
Google Takvim'den Kursları Gizle/Bağlantısını Kes
Saklamak Google Takviminizdeki dersler:
"Takvimlerim" bölümünde, ilgili ders ve ünitelerin takvim görünümünüze eklenip eklenmeyeceğini belirlemek için dersin kutusunu işaretleyin/işaretini kaldırın.
Dersleri Google Takvim'den ayırın :
Lütfen aşağıdaki adımları aynen şu sırayla izleyin:
1. Atlas :
- Atlas dersleri silin ( Yönetici > Dersleri Yönet bölümünden).
- Alternatif olarak, Google Takvimini Yönet sayfasında ders kutularının işaretini kaldırarak ve ardından Google Takvimine Senkronize Et düğmesine tıklayarak derslerin senkronizasyonunu iptal edebilirsiniz.
- Alternatif olarak, Google Takvimini Yönet sayfasında, Google Hesaplarım panelindeki bağlantıyı kesme simgesine tıklayıp ardından Google Takvimine Senkronize Et düğmesine tıklayarak Google Hesabınızın bağlantısını kesebilirsiniz.
2. Ardından Google Takviminize gidin:
- "Takvimlerim " bölümünde, bağlantısını kesmek istediğiniz kursun yanındaki üç noktaya tıklayın.
- Ayarlar ve paylaşım'ı seçin.
- Sayfayı en aşağıya kaydırın ve Sil'e tıklayın.